Brian Sutter
Meubelmaker uit Amsterdam

Informatie

Ik bouw maatinterieurs en maatkeukens, inbouwkasten en vrijstaand meubilair. Ik werk met massief hout, fineer, metaal, steen en plastic: elk materiaal heeft een eigen schoonheid en een eigen toepassing. Van ieder materiaalsoort is kennis van de sterke en zwakke kanten vereist, zowel in visueel als mechanisch opzicht.

Mijn loopbaan begon in 1988 in San Francisco met het bouwen van huizen voor een aannemer. Naarmate mijn kennis groeide, ging ik zelf ontwerpen maken voor meubels en verlichting. In 1991 begon ik, vanuit de tuin van mijn appartement in de Haight street, als zelfstandig meubelmaker voor winkels en particulieren te werken.

In 1994, vermoeid door de vele beproevingen van een werkplaats in de open lucht, trad ik toe tot de ‘San Francisco Carpenters union local 22’. Mijn leertijd rondde ik af met het bouwen van het interieur van de Eddie Bauer winkel in San Francisco. Daarna heb ik een aantal jaar voor een bedrijf dat Design Workshops heette luxe interieurs bij investerings- en advocatenkantoren geïnstalleerd. In 2004 kreeg ik de kans om in Amsterdam een werkplaats te openen.

Elk project is anders omdat elke opdrachtgever anders is. Aanpassingsvermogen en het begrijpen van verschillende wensen en beperkingen zijn belangrijk. Soms verlangt een project dat ik nauwgezet een tekening volg, een andere keer dat ik vanaf nul iets bedenk.

Brian Sutter
Spaarndammerstraat 32N
1013 SW Amsterdam / zoek het op

06 – 15 13 54 52